Een nieuwe plek voor Attent voor Talent

Vanaf 1 december '23 vind je Attent voor Talent terug op een nieuwe locatie. Dan verhuizen we naar Villa Vonk, Oudenaardsesteenweg 52 in Gent.Villa Vonk is een initiatief van Marijke Cornelis, en verzamelt een aantal mensen die vanuit een gedeeld waardenkader naar mens en organisatie kijken. Het is een warme en verbindende plek, waar we je heel graag verwelkomen voor loopbaanbegeleiding of op één van onze workshops. En gewoon voor een kopje koffie ben je uiteraard ook altijd welkom. 

Lees meer »

Opleiding "het voeren van loopbaangesprekken"

Op dinsdag 26 september verzorgt Jan deze opleiding voor IFBD in Gent. Ben je actief als HR in een bedrijf, of als leidinggevende, en wil je in één dag leren hoe je een loopbaangesprek vorm geeft ? Overweeg dan zeker om deze opleiding te volgen. Je krijgt er heel wat inrichten waar je onmiddellijk mee aan de slag kunt.

Lees meer »

Op zoek naar een loopbaancoach in het Gentse ?

Sinds 1 september 2023 gaat Attent voor Talent een samenwerking aan met Leven in je Werk. Hierdoor bieden zowel Catherine als Jan opnieuw loopbaancoaching aan die je kunt betalen met loopbaancheques. Na enkele jaren inactiviteit op vlak van loopbaanbegeleiding, zijn we heel blij dat we nu opnieuw deze dienstverlening kunnen aanbieden, samen met de professionele collega's van het Leven in je Werk-netwerk. Wil je uitzoeken of onze aanpak voor jou de juiste is ? Contacteer ons zeker voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Lees meer »

Sociocratie in de praktijk

Attent voor Talent experimenteert graag met nieuwe organisatiepraktijken, daar waar de oude niet langer dienstbaar zijn. Zo maakt sociocratie al vele jaren onderdeel uit van onze methodologische "rugzak" in het begeleiden van organisaties. En intussen is sociocratie ook een onderdeel geworden van ons dagelijks leven: sinds begin '22 maken Catherine en Jan deel uit van het cohousing project Vosberg in Wezembeek Oppem. Wij kozen daar voor sociocratie als governance-kader. Zo ervaren wij elke dag in de praktijk wat het betekent om te werken in cirkels, om consent-beslissingen te nemen, om te werken met "goed genoeg voor nu"-oplossingen, enz. Intussen voelt sociocratisch werken in ons dagelijks leven bijna net zo natuurlijk als ademen ... Benieuwd hoe dat werkt ? Kom gerust eens kennis maken. 

Lees meer »

Nieuw opleidingsaanbod vanaf najaar '23

reeds vele jaren is Attent voor Talent een gewaardeerde partner van IfBD (Institute for Business Development) voor het aanbieden van opleidingen gericht op de verdere professionalisering van de HR- en de leidinggevende functies in organisaties. Naast de bestaande opleidingen "van functies naar rollen" (7-8/12/23) en "de rol van HR in evaluatie- en functioneringsprocessen" (21/11), worden er in het najaar drie nieuwe opleidingen toegevoegd aan de cataloog: "het voeren van effectieve tweegesprekken" (26/10), "faciliteren van groepen" (27/11) en "ontwikkelingsgerichte loopbaangesprekken voeren" (26/9). Lees er alles over op de site van IFBD (www.ifbd.be). We kijken er naar uit om jullie op één van deze opleidingen te verwelkomen !

Lees meer »

Klanten vertellen ...

Sinds 2020 is Jan de "huisconsultant" voor Titeca Pro Accountants & Experts rond de thema's talent en wendbare organisatie. Ongelooflijk wat Titeca op 2 jaar tijd op dat vlak heeft neergezet. Daar mogen ze terecht fier op zijn. Attent voor Talent is heel blij dat we hier ons steentje mochten toe bijdragen ...

Lees meer »